Vin alegerile!

shutterstock_198664466

Mai sunt doar câteva zile până la alegeri și pare că totul se petrece cu mai multă liniște, comparativ cu campaniile electorale din trecut.

Ar putea fi faptul că se pot prezice rezultatele și opoziția s-a autodeclarat învinsă motivul acestei liniști? Sau ar putea fi acela că, în istoria recentă, cei aflați în pozițiile de decizie au realizat că este mai bine să nu faci nimic decât să îți asumi faptul că ai putea face o greșeală?

În ultimele șase luni, întreaga lume a fost în stare de șoc din cauza Brexit-ului și alegerea lui Trump ca noul președinte al SUA. Am ajuns noi, cetăteții, la saturație cu sentimentul de nesiguranță și politicile din spatele politicii sau căutăm o schimbare globală doar de dragul schimbării?

Ceea ce noi investitorii căutăm în primul rând – și cel mai mult – este stabilitatea. Istoria politică recentă a României nu a fost una prea stabilă pentru a perioadă considerabilă de timp, ceea ce a creat o rezistenţă din partea investitorilor de a opera în România.

Proiectele străine de investiții directe și cu sume semnificative de bani s-au blocat în ultimele 12 luni în birocrație, în special din cauza lipsei de asumare a responsabilității și a răspunderii din partea celor care sunt în poziții de decizie.
Cheia pentru un viitor prosper al României este un partid politic care este dispus să lucreze cu piața și, indiferent de rezultate, singurul mod în care putem funcționa este să avem un guvern care are o majoritate politică. Acest lucru le-ar permite să facă din activitatea de luare a deciziilor o responsabilitate, nu să le folosească doar ca instrument de negociere politică.

Istoric vorbind, românilor nu le place să ofere puterea unor partide care vor să controleze totul, de frică să nu încalce teritoriul personal. Și totuși, ajungem mereu în impas și contribuim la crearea unui guvern incapabil de a guverna eficient. Este destul greu să implementăm o nouă politică într-un singur mandat deoarece nu oferă timp schimbărilor să apară, dar pentru a crea o schimbare pozitivă într-un guvern de coaliție minoritară cu convingeri politice fundamental opuse, creează un impas care oprește toate schimbările.

Dacă analizăm istoria dezvoltării României din 1990 până în prezent, cele mai mari creșteri pozitive s-au întâmplat în perioadele în care partidele cu control majoritar guvernau țara sau când coalițiile erau în vigoare.

Acum, să vedem dacă reorganizarea radicală în convingerile politice la nivel global se va resimți și aici în următoarele zile și dacă vom revedea România poziționată pe o cale a prosperității, în 2017.


Despre Vast Resources, la Core Finance London

Core London este o agenție londoneză de producție video online, care se...

Citeste tot

An nou, Guvern nou, speranțe noi!

An nou, Guvern nou, speranțe noi!

Luna ianuarie este gata și noul nostru Guvern și-a petrecut primele săptămâni...

Citeste tot